Load

Temel İtaat

Köpeğiniz 6 aylık olduğunda ilk olarak Temel İtaat eğitimine alınır. Ancak köpeğiniz eğitime geldiğinde ilk 1 hafta içerisinde köpeğinizle hiçbir eğitim yapılmaz. Sadece oyun oynanır. Çünkü en başta köpeğinizin zaafının belirlenmesi gerekir. Zaafından dolayı eğitiminin çizgisi belli olacaktır. Zaafından kasıt, köpeğinizin en çok neye düşkün olduğudur. Oyun mu, Yemek mi, Sevgi mi? İlk olarak bu öğrenilir ve eğitim çizgisi buna göre şekillendirilir. Ve bu 1 haftalık süreç içerisinde eğitmenle köpeğiniz arasında ki güven sağlanır. O güven sağlandıktan sonra da hem birbirlerini tanırlar, hem birbirlerine güvenirler. Ve bu güven sağlandıktan sonra Temel İtaat eğitimi başlar.

Bu eğitim 1-1,5 ay süren bir eğitimdir. 1,5 ay sonrasında köpeğinizin eğitimi bittiğinde sizinle çalışma başlar. Çünkü eğitim sürecinde köpeğiniz komutları öğrenir ancak bu öğrenim süresi sonunda sizin de bu komutları O’na nasıl uygulayacağınızı bilmeniz gerekmedir. Bu aynen şuna benzer; Örneğin mükemmel bir bilgisayar sahibisinizdir, ancak siz o bilgisayarı nasıl kullanacağını, yönetileceğini bilmiyorsunuzdur. Durum böyle olunca da o mükemmeliyet size bir şey ifade edemez. Aynı şekilde köpeğiniz de de bu böyledir. Siz de o komutları köpeğinize nasıl uygulayacağınızı öğrenmelisinizdir. Bunun için yaklaşık 10 seanslık bir çalışma gereklidir. Bunun ardından köpeğiniz ve siz bu komutları başarılı bir şekilde tamamlarsanız köpeğiniz ile birlikte “Temel İtaat” eğitimini bitirmiş olursunuz.  Temel İtaat eğitimi genel olarak tasmalı bir eğitimdir. Bütün komutlar tasmalı olarak verilir.

 

TAKİP KOMUTU:

Köpeğinizin sizinle birlikte nizami bir şekilde tasmalı olarak yürümesini içerir. Bu komutta köpeğiniz sizin sol tarafınızdan sizin ayak hareketlerinize bağlı kalarak sizi geçmeden takip eder. Sizin adımlarınız hızlandıkça köpek de size ayak uyduracak sizi geçmeden sizi takip edecek .Adımlarınız yavaşladığında aynı suretle oda yavaşlayacak size uyum sağlayacaktır.

 

OTUR KOMUTU:

Takip komutunu uyguladıktan sonra adımları yavaşlattıktan sonra köpeğinizi oturtmak istediğiniz bölgede bu komutla otur pozisyonuna geçirebilirsiniz. Bu komut sizin köpeğinizin aktif olmasını istemediğiniz durumlarda çok işinize yarayacaktır. Bu komutu alan köpek sizden 2. bir komut gelene kadar bu pozisyonda oturur ve sizden komut bekler.

 

OTUR – BEKLE KOMUTU:

 

Otur komutu ile oturttuğunuz köpeğinizin yanından uzaklaşmak ve sizi hareketsiz olarak siz yanına gelene kadar beklemesini sağlamak için kullanılır. Otur komutundan sonra bekle diyerek yanından uzaklaşırsınız. Temel İtaat eğitiminde uzaklaştığınız mesafe çok fazla olmamalı ve bu komut kısa süreli beklemelerde kullanılmalı. Bekle komutu süresince köpeğinizin yanından top, kedi, başka köpek veya insan geçebilir. Bütün bunlara karşın pozisyonunu bozmamalı.

 

YAT KOMUTU:

Yat komutu köpeğinize otur komutundan sonra uygulayacağınız komuttur. Yanınızda iken yatması ve siz tekrar takip komutuyla yürüyene kadar bu pozisyonu koruması gerekir. Köpeğiniz yatar vaziyette sizden gelecek 2. komuta kadar bu şekilde yatmayı sürdürür. Hiçbir koşul altında konumunu bozmaması gerekir.

 

YAT – BEKLE KOMUTU:

Yat komutu ile yatırdığınız köpeğinizin yanından uzaklaşmak ve sizi hareketsiz olarak siz yanına gelene kadar beklemesini sağlamak için kullanılır. Bekleme süresi otur – bekle komutuna nazaran biraz daha fazla olabilir.

 

HAYIR KOMUTU :

Köpeğinize yaptığı şeyin hata olduğunu anlatan komuttur. Hayır komutunu alan köpeğiniz yaptığının hata olduğunu anlayarak yapmakta olduğu şeyi bırakması gerekir. Bu komutu sadece köpeğiniz hata yaptıktan sonra değil hata yapacağını hissettiğiniz an bunu engellemek için de kullanabilirsiniz.

E BÜLTEN

Yeniliklerden Haberdar olmak için lütfen adresinizi bizimle paylaşın !

BİLGİ FORMU

Bilgi Formu

Lütfen tüm alanları eksiksiz doldurunuz.